Telefon: 0049 241 46 37 45 19
Demeter Niederlande Demeter Deutschland
Bio Lebensmittel im Raum Aachen
 

Biologisch dynamische landbouw

De omschakeling van het bedrijf naar de biologisch-dynamische landbouw is een bewuste stap geweest. Het bedrijf in zijn geheel wordt als een eenheid gezien. De bodem, de planten en de dieren worden als verschillende levensvormen beschouwd die sterk met elkaar verwoven zijn. Met behulp van preperaten wordt de kosmische werking op de bodem en de planten verbeterd.

Biologisch Dynamische Landwirtschaft
De koeien nemen met hun horens de kosmische krachten op. Deze versterken het immuunsysteem van de koeien en zorgen voor een betere spijsvertering. Omdat dit de belangrijke peilers zijn voor een Demeter-bedrijf, wordt naast de EKO-EG-controle ook de extra strengere controle voor het Demeterkeurmerk uitgevoerd. De EKO-EG-controle controleert of de landbouw voldoet aan de EG-Wetgeving voor ekologische landbouw. Dit betekent o.a.dat de dieren naar hun behoeften (beweging, ligplaats,...) houdt worden, er geen kunstmest gestrooit wordt en dat er geen synthetische spuitmiddelen ingezet worden. Met dit keurmerk is het toegestaan het BIO-zegel op het etiket te gebruiken.

Om te voldoen aan het Demeter-keurmerk zijn er nog extra regels die bovenop de EKO-EG-regels gelden. Dit keurmerk geeft aan dat het bedrijf een soort- en wezensverantwoordelijke dierhouderij is.(Bijv. koeien met horens, er mag uitsluitend biologische mest gebruikt worden. 100% biologische voeders en 80% van het voer moet uit eigen bedrijf komen.)Demeter Produkte in Aachen

Biohof Aachen

Biohof Aachen in Europa
 
Impressum